Du er velkommen hos Annas Kvindehjem
Vi er otte medarbejdere på Annas Kvindehjem, og vi er alle faguddannede. Vi er socialrådgivere, pædagoger, sygeplejersker, en husalf, en altmuligmand samt vores vikarer.
Vores leder hedder Jeanette Holmstrup. Hun er uddannet socialpædagog og har hele sit arbejdsliv arbejdet med familier med sociale vanskeligheder.
Hun siger:
”Det kan være svært at bede om hjælp. For mange er det svært at se sig selv på et krisecenter. Man tænker: Er det vold? Er det hustruvold? Er det social kontrol? Eller er jeg bare pylret? Er det mig, der ikke er sød nok?” siger Jeanette Holmstrup og tilføjer:
”Man kan være i tvivl om det, man selv tænker og føler, er rigtigt.”
Det første skridt er svært, og det tager ofte tid
Mød vores børnefaglige medarbejder
Det er ofte sådan, at en voldsramt kvinde først ringer anonymt og får en samtale om sine oplevelser. Derefter har hun brug for tid til at sunde sig – og først efter en periode er hun klar til at tage det store og vigtige skridt at forlade volden og flytte hjemmefra.
Hos Annas Kvindehjem nord for København kan du ringe anonymt døgnet rundt og spørge om der er plads på krisecenteret – eller du kan bare møde op uden aftale.
Det er også mulighed for at komme på besøg og se os an, før du eventuelt vælger at flytte ind.
Annas Kvindehjem er en del af lokalsamfundet
Lokalsamfundet omkring Annas Kvindehjem støtter og donerer ting til Annas Kvindehjem. Naboerne er venlige og byder nye kvinder og børn velkommen, hvilket er med til at gøre Annas Kvindehjem til et rart og trygt sted at bo.
”Vi hører fra kvinder, som har boet her, at når de går ind ad lågen, føler de sig sikre. De begynder at kunne slappe af og får sovet og dermed begynde at kunne mærke sig selv. Vi møder kaos og angst med omsorg og ro,” siger Jeanette Holmstrup.
På krisecentret bor kvinder, som kommer fra hele landet og vidt forskellige baggrunde. Nogle kommer fra Jylland, andre fra København eller nærområdet i Nordsjælland. Det er vigtigt for os at skabe en ramme, hvor der er mulighed for at være en del af fællesskab. Nogle gange danner kvinderne netværk her, som fortsætter efter opholdet.
”Vi er lykkedes som krisecenter, når en kvinde, der har haft det fysisk og psykisk dårligt efter et par måneder giver udtryk for, at hun har føler, hun har fået større selvtillid og handlekraft og tør at gå efter sine drømme,” siger Jeanette Holmstrup.
Hvad koster det at bo på Annas Kvindehjem?
Når du bor hos os, kan din hjemkommune opkræve et mindre beløb pr. døgn, men alt efter dine udgifter, kan vi hjælpe dig med at søge om evt. nedsættelse af egenbetaling.