Hvem er Annas Kvindehjem

Annas kvindehjem er godkendt under Service Lovens § 109, med en bestyrelse og en daglige ledelse. I alt er der fastansat 9 medarbejdere på vores kvindehjem, hertil enkelte vikarer.

Personalet består af socialrådgiver, pædagoger, vicevært med mere. Der er også tilknyttet et team af frivillige til vores kvindehjem. Alle ansatte har en grundlæggende viden om volden og voldens skadevirkninger.

Foruden det faste personale har vi løbende socialrådgiver- og pædagogstuderende i praktik.

Kontakt os i dag

Dagligdagen hos Annas kvindehjem

Du bor sammen med andre kvinder og deres børn på Annas Kvindehjem, så hvis du har lyst, er der altid nogle at snakke med. Vi opfordrer til, at man viser hensyn til hinanden og er tolerante og behandle hinanden ordentligt.

De første dage, efter du er flyttet ind på vores kvindekrisecenter, er altid de sværeste. Du er et nyt sted med mennesker, som du endnu ikke kender. Du har taget en stor og voldsom beslutning. Det betyder, at du naturligvis er fyldt med tanker og bekymringer og derfor, vil vi også altid snakke med dig og give dig særlig opmærksomhed og ikke mindst ro, de først par dage på vores kvindehjem.

Du har selv ansvaret for at holde orden på dit værelse, rengøring af badeværelse og deltage i rengøringen af fællesarealerne, indkøb og madlavning, vasketøj samt passe dine børn. Vi har alle faciliteter til at lave mad, vaske tøj og andre praktiske gøremål, som du har mulighed for at benytte, når du bor her på kvindekrisecenteret.

Hos Annas kvindehjem tilbyder forskellige aktiviteter på, som er et tilbud til dig og dine børn, mens du / I bor hos os.

Vi har et ugentligt husmøder, hvor det forventes, at du deltager.

Det er vigtigt for os, at du føler dig tryg og hjemme hos os, for vi ved, at du har nok at af andre ting at bruge kræfter på. Derfor gør vi en særlig indsat for at sikre, at du og dine børn kender jeres rettigheder og får opfyldt jeres behov inden for vores område.

I vores kvindehjem tilbydes både du og dine børn psykologhjælp, hvis der er behov for det.

Du får tilknyttet to kontaktpersoner under dit ophold på vores kvindehjem. Dine kontaktpersoner skaber sammen med dig den bedste forudsætning for, at du når dit mål med opholdet. Vi er klar til at hjælpe, men altid kun i det omfang, du ønsker at blive støttet.

Vores kvindehjem

Annas Kvindehjem har plads til 12 kvinder og deres børn. Når du bor hos os, får du et dit eget værelse med nøgle. Vi har prøvet at gøre alle værelserne så hjemlige og hyggelige som muligt. De varierer i størrelse og indretning. Der er køleskab, fjernsyn, internetadgang mm. på alle værelserne.

Vi har to køkkener og opholdsstuer, som du også kan være i sammen med de andre beboere. Der er vaskerum med vaskemaskiner og tørretumbler Du deler toilet og bad med en anden kvinde og hendes barn.

Vi har aktivitetsrum til børnene og en dejlig have med udsigt over sundet til Sverige. Der er en lille legeplads til børnene og der er terrasser med havemøbler.

Krisecenteret er røgfrit, men man kan ryge i vores have ved den ene terrasse.

Hoveddøren er altid låst og der åbnes kun af personalet. For at skabe tryghed og sikkerhed er der desuden videoovervågning på udearealerne.