Hos os får du hjælp i hjemlige omgivelser

 

Annas Kvindehjem er hjemligt, hyggeligt og trygt. Vi bor i en stor gammel villa med en dejlig, stor, lukket gammel have i det nordlige Sjælland. Du – og dine børn – bor på jeres eget værelse og deler badeværelse med en anden kvinde.

 

Vores hus ligger i et naturskønt område nord for København, og fra flere af værelserne er der udsigt til havet.

 

Der er tre minutters gang til stranden. Vores erfaring fortæller os, at mange børn og mødre, der har været udsat for hustruvold, vold mod kvinder, social kontrol e.a., oplever det som virkelig rekreativt at bo nær havet.

 

Du og de andre kvinder i huset laver selv mad i vores fælleskøkkener. Der er også mulighed for at grille i haven. Kvinder med børn bor i ét område med tilhørende legerum, enlige kvinder uden børn i et andet.

 

Vi har en legeplads og tre høns i haven.

Fællesskab i kvindehjemmet

 

Vi arbejder med at skabe struktur, tryghed og fællesskab i hverdagen. Som en fast del af hverdagen er der tilbud om at mødes kl. 15.00 hver dag til kaffe, te, boller mm. Her er der mulighed for at møde de andre kvinder og børn i huset. Vi har fælles spisning to gange om ugen, hvor vi spiser aftensmad sammen. Om lørdagen spiser vi morgenmad sammen. Desuden har vi et ugentligt Husmøde, hvor der er mulighed for at komme med ønsker om aktiviteter, ting til huset mm.

 

Der er eftermiddage med kreative aktiviteter, som er et fælles tilbud for kvinder og børn. Blandt de mere uformelle aktiviteter er gåture til stranden, cykelture med vores lånecykler eller bål i haven.

 

Annas beboere finder ikke bare støtte hos os, men også hos hinanden. Ofte opstår der venskaber i huset blandt kvinder og børn. Nogle gange følger venskaberne med i den nye tilværelse, når kvinderne flytter videre.

For børnene er her mulighed for at lege med andre børn fx i vores legerum og på vores legeplads i haven. 

Redskaber til at opnå et bedre liv

 

Alt personalet i huset har en grundlæggende viden om vold og voldens skadevirkninger. Vi har personale, der kan hjælpe og rådgive om socialfaglige og pædagogiske emner, så som skilsmisse, bolig, arbejde, traumereaktioner, børns reaktioner og udvikling mm.   

 

Når du bor på Annas Kvindehjem, støtter vi dig og tilbyder dig redskaber, der gør det nemmere at komme tilbage til en almindelig hverdag. Vi tilrettelægger et forløb ud fra de ønsker og drømme, som du og dine børn har.

 

Vi holder teamaftener, hvor emner kan være voldspiralen, budgetlægning, økonomi, børn på krisecenter mm. Emnerne er afhængige af, hvad behovet er for dig, og de andre der bor her.

 

Vi tilbyder NADA-akupunktur, som vi har gode erfaringer med. NADA er øreakupunktur, som afbalancerer og styrker kroppens funktioner. NADA-akupunktur kan bl.a. bruges i forbindelse med stress, afhængighed, angst, depression og søvnløshed.

 

Vi tilbyder yogatimer til dig, som gerne vil lade op og finde ro og afspænding.

 

Vi holder kreative eftermiddagen, hvor vi strikker, laver decopage, maler, synger eller hvad der nu interesserer jer.